Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Міноборони розповіли, чому бойовики вийшли з Широкиного

Вівторок, 7 липня 2015, 04:41

Бойовики "ЛНР/ДНР" вийшли з Широкино, так як отримали наказ з Москви продемонструвати реальні кроки роззброєння напередодні нового етапу переговорів у Мінську.

Про це заявив директор Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони Валентин Федічев в ефірі "5 каналу", передає "Укрінформ".

"Саме напередодні нового етапу переговорів у Мінську з'явилася ініціатива бойовиків з виведення військ з Широкино, а це дійсно відбулося, вони зараз знаходяться на відстані 5 км від Широкино", - повідомив він.

У той же час Федічев висловив думку, що зараз Росія змінила засоби, якими намагається досягти керованості України. Зокрема, за його словами, РФ поставила мету, щоб врегулювання конфлікту відбулося на умовах терористів, і Україна прийняла до свого складу так звані "ЛНР" і "ДНР".

"Тому керованим з Москви Плотницькому і Захарченко, ми так вважаємо, дали завдання продемонструвати світу свої реальні кроки до припинення вогню", - пояснив представник Міноборони.

З цією ж метою, на його думку, ватажок "ДНР" Захарченко видав наказ по розформуванню 8 батальйонів, у тому числі "Оплоту" і "Православної армії".

"Вони показують, що саме підконтрольні Москві формування взяли в свої руки ініціативу щодо встановлення миру", - зазначив Федічев.

Найближчим часом у Широкиному буде проведено низку заходів з розмінування території, після чого тут буде обладнано спільний спостережний пункт СЦКК, на якому розмістяться представники збройних сил РФ та України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування