Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі РФ хочуть обмежити рекламу "шкідливих продуктів"

Вівторок, 7 липня 2015, 11:19

Депутат від "Єдиної Росії" Василь Шестаков пропонує законодавчо закріпити визначення "шкідливі продукти" і обмежити їх рекламу.

Відповідні поправки до закону "Про рекламу" будуть внесені в Держдуму найближчим часом, пише російська газета "Комерсант" із посиланням на Шестакова.

Як випливає із законопроекту, у законі "Про рекламу" необхідно уточнити, що таке продукти з високим змістом цукру, солі, жирів і насичених жирів, а також статтю, яка регламентує їх рекламу.

Обмеження мають сприяти формуванню культури раціонального харчування у молоді для збереження нормальної ваги, тиску й показників крові, вважає автор поправок.

Високим визнається вміст цукру понад 12,5 г на 100 г продукту, або 15 г на порцію, солі – 1,5 г і 2,4 г відповідно, жиру – 20 г і 21 г, насичених жирів – 5 г і 6 г.

У рекламі неприйнятні твердження про нешкідливість і корисності таких продуктів, вона не повинна засуджувати утримання від їх вживання, звертатися до неповнолітніх чи використовувати їхні образи (у тому числі за допомогою мультиплікації).

Рекламу товарів, що підпадають під нові категорії, не можна розміщувати у друкованих виданнях, радіо- і телепередачах, аудіо- і відеопродукції для неповнолітніх: у теле- й радіопрограмах із 7 до 22 години.

Під заборону потрапляє більшість громадських місць, включаючи лікарні, школи, санаторії, театри, цирки і т.д. Також пропонується заборонити BTL-рекламу з роздачею шкідливих продуктів.

"Поправки фактично прирівнюють рекламу фастфуду за ступенем небезпеки до реклами алкоголю", - заявив виданню Шестаков.

Шкідливі продукти, упевнений депутат, "протиставляють себе національній їжі".

"Юридична практика по цій проблемі уже є в Канаді, Малайзії, Південній Кореї та інших країнах", - сказав представник юридичної фірми Carnelutti Вінченцо Трані,

який співпрацює з Шестаковим по лінії Федерації самбо й організації інвестфорумів у Італії.

Шестаков – тренер і спортивний функціонер, який у співавторстві з Володимиром Путіним написав такі книги, як "Дзюдо. Історія, теорія, практика" і "Вчимося дзюдо з Володимиром Путіним".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування