Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Amnesty International критикують "стоп-лист" РФ

Четвер, 9 липня 2015, 04:45

У міжнародній правозахисній організації Amnesty International критикують ідею створення "стоп-листа" некомерційних організацій.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на прес-службу організації.

"Неурядові організації - як російські, так і іноземні - вже перебувають під суворим наглядом, а необхідні законні механізми для боротьби з організаціями, які можуть бути залучені в незаконну діяльність, вже існують", - заявив директор програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії Джон Дальхузен.

Правозахисник вважає створення "стоп-листа" необґрунтованим і необов'язковим заходом. Він спрямований не просто на іноземні організації, а на незалежне громадянське суспільство в самій країні, вважає він.

На думку Дальхузі, "критерії, які будуть використовуватися російською владою для визначення "небажаних організацій", є дуже розпливчастими, довільними і смутними".

Раніше повідомлялося, що Росія внесла в "стоп-лист" некомерційних організацій Світовий конгрес українців, Українську всесвітню координаційну раду, Кримську польову місію з прав людини та інші організації.

Всього в "стоп лист" увійшли 12 іноземних НКО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: