Німецька компанія допоможе Газпрому будувати газопровід в обхід України

Субота, 1 серпня 2015, 07:05

Спільно з російським "Газпромом" дочірня компанія німецького концерну BASF, Wintershall, планує долучитися до розбудови газопроводу "Північний потік" в обхід України.

Про це з посиланням на агенство Reuters пише Deutsche Welle.

Відповідний документ, у якому зафіксовані ці наміри, компанія підписала з російським монополістом "Газпром" у п’ятницю, 31 липня.

Дві додаткові гілки газопроводу через Балтійське море мають транспортувати близько 55 мільярдів кубічних метрів російського газу у Німеччину в обхід України.

Як зазначається у повідомленні інформагентства, BASF - четвертий західний концерн, який долучився до проекту. Поки що у проекті задіяні E.ON, Shell та австрійська компанія OMV. Член правління компанії BASF Ганс-Ульріх Енґель називає ці плани "важливим інфраструктурним проектом".

Хімічний концерн вже понад 20 років працює з російським "Газпромом" над спільними проектами.

Як відомо, в грудні минулого року було припинено виконання угоди між "Газпромом" та BASF, в якій йшлося про передачу росіянам частини бізнесу газової "дочки" німецького хімічного гіганта Wintershall, та половини акцій у газовидобувній компанії Noordzee в обмін на право спільної розробки газових родовищ у Західному Сибіру.

Ця угода так і не була підписана, як зазначив речник компанії Wintershall Штефан Лойніґ, "з огляду на важку політичну ситуацію" на тлі анексії Росією Криму та війни на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування