Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС висловило протест у зв'язку з продовженням арешту українця Клиха в РФ

П'ятниця, 14 серпня 2015, 02:42

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням міського суду м. Єсентуки продовжити термін утримання під вартою українці Станіслава Клиха до 21 жовтня 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

"Безпідставне та неправомірне судове рішення стало черговим підтвердженням небажання Російської Федерації дотримуватися визначених у Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей положень щодо звільнення всіх заручників та осіб, що незаконно утримуються, за принципом "всіх на всіх", - йдеться в заяві.

При цьому в МЗС наголосили, що, незважаючи на отримані ще в минулому році від МЗС РФ запевнення, що українські консули зможуть відвідати Клиха, російські компетентні органи продовжують перешкоджати проведенню зустрічей з ним.

У міністерстві підкреслили, що це є грубим порушенням російською стороною, як прав громадян України, так і права консульських посадових осіб України на доступ до затриманих громадян своєї держави.

"Вимагаємо забезпечити об’єктивний та неупереджений розгляд справи Станіслава Клиха, надання офіційної інформації щодо місця та умов тримання його під вартою і стану здоров’я, негайного допуску консульських посадових осіб України до арештованого відповідно до взятих на себе Російською Федерацією міжнародно-правових зобов’язань, а також притягнення до відповідальності винних у їх порушенні", - заявили в МЗС.

МЗС України також заявляє, що порушення прав громадян України на території РФ набули системний і дискримінаційний характер. При цьому грубо порушуються права консульських посадових осіб України.

"Діючи таким чином, російська сторона повинна усвідомлювати, що в цих умовах Україна залишає за собою право застосувати механізми адекватного реагування", - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, журналіст Станіслав Клих був затриманий 11 серпня 2014 року в російському місті Орел. До цих пір невідомо в чому його звинувачують, а також місце його знаходження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування