Сакварелідзе обіцяє оприлюднити сімейні зв'язки прокурорів

Понеділок, 17 серпня 2015, 21:04

Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе має намір вивчити й оприлюднити сімейні зв'язки всіх посадових осіб прокуратури при підготовці до конкурсу на посади в місцеві прокуратури.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Це питання вже вирішено, потрібно рухатися вперед. Так що тести - це найменша проблема і загроза для прокуратури, головна погроза - корупція. Ми повинні будемо глибоко вивчити родинні зв'язки, наприклад, прокурорських працівників, тому що фактично у всіх посадових осіб їхні близькі родичі також працюють у прокуратурі на місцевому або регіональному рівні", - сказав він.

"Звичайно, їх цікавить і хвилює результат. Я не хочу заглиблюватися в цей процес, але оскільки нам однаково доведеться це зробити - ми будемо вивчати й оприлюднити всі сімейні та родинні зв'язки всіх посадових осіб прокуратури України", - додав чиновник.

Сакварелідзе розповів, що в розробці тестів брала участь професура і він здивований заявами про те, що наукові співробітники до їх розробки не залучалися.

"У мене є конкретний список, який надала міжнародна організація зі співпраці у сфері боротьби з корупцією. Вони розробляли ці тести разом із професорами. Я ще раз повторюю, неправильно, коли перший заступник генпрокурора з таких питань проводить службові перевірки", - сказав він.

"Всі такі питання я готовий вирішувати на зустрічах, ділових обговореннях, як зазвичай відбувається в будь-якій країні, іншій державній або приватній установі. Так має працювати прокуратура", - зазначив заступник генпрокурора.

Він нагадав, що до 5 вересня буде запущено перший етап тестування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування