Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СММ ОБСЄ поки не готова відкривати представництво в Горлівці через погрози

Середа, 19 серпня 2015, 15:30

Представники СММ ОБСЄ на сьогоднішній день не готові до відкриття представництва організації в Горлівці Донецької області.

Про це заявив заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг у середу, відповідаючи на запитання журналістів по завершенню зустрічі представників ОБСЄ з жителями Горлівки, передає Інтерфакс-Україна.

"У нашій бесіді з боку місцевих жителів було бажання того, щоб ми були присутні в Горлівці, оцінимо, наскільки це можливо. Але для цього в Горлівці має бути безпечно", - зазначив Хуг.

При цьому заступник глави СММ ОБСЄ визнав, що вирішення питання безпечного перебування спостерігачів місії в місті "точно не відбудеться за одну добу".

За його словами, питання про посилення патрулювання Горлівки з боку СММ ОБСЄ обговорюється і буде залежати від рівня безпеки.

"Ми оцінюємо, наскільки це можливо. Для того, щоб це відбулося, умова - це безпека. Якщо дозволить безпека, ми почнемо посилене патрулювання міста", - сказав він.

"Сьогодні один з патрулів по дорозі з Маріуполя в Новоазовськ був зупинений, і представники ДНР висловили загрозу спостерігачам, погрожуючи розправою, якщо місія знову там з'явиться. Таким чином наша команда не отримує доступ до місць, що є умовою роботи", - сказав Хуг.

Хуг також заявив, припинення вогню фактично залежить від обох сторін. "Я знаю, де знаходяться мої спостерігачі, але я не знаю, де ВСУ або ДНР розташували свої танки і озброєння, і поки я не знаю, де воно знаходиться, я не можу перевірити, відведено воно чи ні", - сказав він.

Говорячи про можливість наступальних дій будь-якої зі сторін, Хуг підкреслив, що будь-які дії будуть зафіксовані у звітах спостерігачів.

"Після лютневих Мінських домовленостей ми пишемо у звітах, що з обох боків проводиться нарощування озброєння, також ми відзначили наявність тренувальних таборів. Ми бачили, наскільки серйозно ведеться робота по зміцненню лінії оборони з обох сторін. І якщо якоюсь зі сторін буде зроблена якась дія, ми обов'язково відзначимо цю у своєму звіті. По обидві сторони у нас працюють професійні команди, які можуть фіксувати ці факти ", - сказав Хуг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування