У Маріуполі і Києві мітингують проти демілітаризації Широкиного

Неділя, 2 серпня 2015, 18:40

У Маріуполі проходить мітинг в рамках всеукраїнської акції протесту під гаслом "Ні демілітаризації Широкиного".

Активісти, що зібралися у центрі міста на площі Свободи, виступають проти створення 30-кілометрової буферної зони, оскільки на їх думку, це загрожує безпеці міста.

В учасників акції - прапори України та національна символіка, також на мітингу присутні представники батальйонів "Донбас", "Правий сектор" і "Азов".

На мітингу виступали мешканці мікрорайону "Східний", який взимку бойовики обстріляли з "Градів".

Під час акції активісти запропонували президенту Петру Порошенку перенести адміністрацію до Маріуполя, а також привезти до міста "нормандську четвірку".

Зі сцени мітингу лунали заклики до влади не дати перетворити Маріуполь на другий Іловайськ та Дебальцеве, дати відповідь на питання, чому від бойовиків ніхто не вимагає дотримуватися вже досягнутих Мінських домовленостей та скласти зброю відповідно до них.  Також учасники акції хочуть знати, на кого буде покладено особисту відповідальність  за можливу подальшу ескалацію конфлікту у разі демілітаризації Широкиного. 

 
 
 Фото з сайту 0629.com
 

Разом з тим у центрі Києва мешканці Маріуполя влаштували безстрокову акцію протесту проти відводу озброєння і особового складу ЗСУ з Широкино, повідомляють Новости Донбасса

На акції присутні близько 150 осіб. Учасники акції виступають проти ініціативи контактних груп створити 30-км зону в р-ні Широкиного  та відвести важке озброєння від центру населеного пункту на 15 км. На думку активістів, це відкриє бойовикам дорогу до Маріуполя.

"Така ж демілітаризована зона буде створена по всій лінії фронту і може зачепити Мар'їнка, Станиця Луганська, Авдіївку, Щастя", - заявили активісти.

 Фото з сайту "Новости Донбасса"
 
 

Як відомо, 22 липня президент Петро Порошенко доручив членам Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі за результатами засідання, яке відбулося у Мінську 21 липня, підписати угоду, яка б гарантувала створення 30-кілометрової буферної зони вздовж лінії розмежування.

Джерело відео - Громадське ТБ Приазов'я

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування