Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ЄС сподіваються на прогрес у стосунках з Мінськом

Неділя, 23 серпня 2015, 06:04

У ЄС чекають, що влада Республіки Білорусь зніме всі обмеження на повне здійснення громадянських і політичних прав звільнених.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні і член Єврокомісії з політики сусідства Йоханнес Хан в спільній заяві в ніч на неділю назвали звільнення президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком шести ув'язнених "довгоочікуваним кроком вперед".

"Особливо вирізняється (серед звільнених - ред) колишній кандидат у президенти Микола Статкевич як приклад великої прихильності і невтомної роботи в ім'я демократичної Білорусі", - йдеться в комюніке, поширеному в Брюсселі.

"Сьогоднішні звільнення являють собою значний прогрес в зусиллях, спрямованих на поліпшення відносин між ЄС та Білоруссю", - наголошується в заяві.

Також повідомлялося, що генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав білоруське керівництво оголосити мораторій на смертну кару.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко помилував і вирішив звільнити екс-кандидата в президенти Миколи Статкевича і ще п'ятьох ув'язнених.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: