Amnesty International: Справа проти Сенцова - повністю сфабрикована

Вівторок, 25 серпня 2015, 13:22

Amnesty International наголошує, що справа проти українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка є сфабрикованою.

Про це йдеться у заяві організації.

"За час судового процесу викрилось ще більше шокуючих подробиць про застосування катувань з метою вибити свідчення проти обвинувачуваних. Відсутність розслідування катувань є черговим проявом нехтування стандартами справедливого судочинства у цій справі", - сказав прес-секретар українського представництва Amnesty International, який буде присутній на оголошені вироку.

За його словами, справа проти кримчан є вочевидь сфабрикованою з метою покарати їх за свою опозицію до окупації Криму.

Олегу Сенцову загрожує 23 роки у в’язниці за керівництво "терористичною групою", для Олександра Кольченка прокурор запросив 12 років позбавлення волі за вчинення "терористичних актів".

Amnesty International нагадує, що згідно з міжнародним правом, вивезення або депортація громадян окупованої території забороняється, а кримінальне законодавство окупованої країни має залишатися в силі.

Amnesty International закликає владу Росії повернути обвинувачуваних до Криму та зняти з них обвинувачення в тероризм.

"Олега Сенцова та Олександра Кольченка мають відпустити або висунути належні звинувачення згідно з українським законодавством", - наголошують в організації.

У вівторок, 25 серпня, воєнний суд в Ростові-на-Дону оголосить вирок у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких звинувачують у тероризмі. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...