Уряд РФ ще взимку визнав тисячі загиблих солдатів в Україні – ЗМІ

Середа, 26 серпня 2015, 14:15

Уряд Росії в бюджеті на 2015 рік заклав виплати компенсацій загиблим і пораненим в Україні військовослужбовцям РФ, а також виплату денних "бойових" контрактникам.

Про це ще в середині березня написав російський сайт "Деловая жизнь", проте увагу ЗМІ ця публікація привернула тільки зараз.

"Також, урядом Росії було прийнято важливе рішення про грошову компенсацію військовослужбовцям, які брали участь у військових діях на сході України", – сказано в матеріалі.

За даними ресурсу, сім'ям загиблих військовослужбовців грошова компенсація складе 3 млн рублів, які отримали інвалідність під час бойових дій – 1,5 млн рублів.

"Крім того, передбачена виплата контрактникам "бойових" за кожний день перебування в зоні військового конфлікту в розмірі 1800 рублів", – повідомили на сайті.

За даними ресурсу, станом на 1 лютого 2015 року вже була виплачена грошова компенсація для понад 2000 сімей загиблих військових і для 3200 військовослужбовців, які отримали важкі поранення і визнаних інвалідами.

Скріншот сайту "Деловая жизнь"

Ще 22 серпня ця інформація була доступна на сайті, однак після того, як на неї звернули увагу ЗМІ, зокрема – американський Forbes, статтю відредагували і вищезгадані дані викинули. Однак їх можна почитати в постійному кеші.

Як відомо, російське керівництво відмовляється визнавати присутність своїх військ в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування