Україна розриває співпрацю з Росією в авіабудуванні

П'ятниця, 28 серпня 2015, 00:46

Кабінет міністрів України має намір підтримати пропозицію про вихід державного авіабудівного концерну "Антонов" з українсько-російського підприємства ТОВ "ОАК-Антонов".

Про це пише РБК-Україна, посилаючись на джерело в уряді.

У пояснювальній записці Мінекономрозвитку до урядового розпорядження зазначено, що, враховуючи ситуацію, яка склалася у відносинах з Росією в 2014 р, в "ОАК-Антонов" припинені роботи з програмами літаків Ан-70, Ан-124, Ан-140, вимушено скорочений штат управління від української сторони.

Разом з тим, фінансово-господарський стан "ОАК-Антонов", з урахуванням загострення політичного і військового протистояння між Україною і Росією, погіршується, зменшується залишок коштів статутного капіталу, у тому числі внесок концерну, як учасника цієї компанії, повідомляється в документі.

"У такій ситуації подальша участь концерну в ТОВ" ОАК-Антонов "представляється недоцільною", - зазначено в пояснювальній записці.

Раніше повідомлялося, що російський завод Самара ВАТ "Авіакор - авіаційний завод" призупиняє програму випуску літаків Ан-140 через санкції України.

Виконуючий обов'язки президента компанії ДП "Антонов" Михайло Гвоздьов, заявив, що підприємство має намір збільшити обсяги виробництва до 25 літаків на рік завдяки оновленню виробничих потужностей підприємства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News