Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін - Меркель і Олланду: реформа Конституції важлива, якщо узгоджена з "ДНР"

Субота, 29 серпня 2015, 17:12

Президент РФ Володимир Путін заявив, що в Україні важливо проведення конституційної реформи, яке погоджено з "ДНР" і "ЛНР".

Про це Путін заявив 29 серпня в ході телефонної розмови з канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, повідомляє прес-служба Кремля.

Наголошується, що Меркель і Олланд поінформували Путіна про підсумки їх недавньої зустрічі в Берліні з президентом України Петром Порошенком.

"Лідери трьох країн обговорили ситуацію на південному сході України та хід реалізації Мінських домовленостей, у тому числі з урахуванням засідань Контактної групи і її робочих підгруп, що  відбулися 26-27 серпня у Мінську", - вказано у  повідомленні.

"Президент Росії підтвердив безальтернативність політичного врегулювання конфлікту на основі повної реалізації Мінських домовленостей, важливість проведення на Україні конституційної реформи, погодженої з Донецьком і Луганськом", - повідомили у прес-службі Кремля.

Також наголошується, що Путін "висловив стурбованість обстрілами населених пунктів Донбасу, які тривають, нарощуванням збройних сил України уздовж розмежувальної лінії".

При цьому Путін підкреслив "необхідність налагодження прямого діалогу між Києвом і представниками (бойовиками) Донецька і Луганська, а також зняття фінансово-економічної блокади з Донбасу".

 "У ході бесіди відбувся обмін думками з питань, пов'язаних з проведенням восени 2015 місцевих виборів в регіонах України. Обговорено також основні аспекти подальшої роботи в рамках" нормандського формату ", включаючи переговори міністрів закордонних справ і підготовку до нової зустрічі на вищому рівні", - повідомили у Кремлі.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що  єдиний, хто проти змін до Конституції України - Росія.

"Вона хоче, щоб ми у неї питали дозволу, як нам робити нову Конституцію. Я, як президент, гарант Конституції, ніколи не дозволю, щоб цей документ писався ззовні. І питати буду тільки в українського народу. Якщо ці зміни (до Конституції) не подобаються Росії, це означає, що ми йдемо правильним шляхом", - заявив Порошенко.

Раніше голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука і Донецької ОВЦА Павло Жебрівський просили ЦВК визначити, що місцеві вибори в 47 і 127 рад областей відповідно не можуть пройти 25 жовтня виходячи з міркувань безпеки.

ЦВК  визначила, що місцеві вибори в Україні 25 жовтня не будуть проводитися на окупованій території в 125-ти населених пунктах Донецької області та 146-ти - Луганської.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування