ЦВК визначила, де на Донбасі вибори у жовтні не відбудуться

Субота, 29 серпня 2015, 21:43

Центрвиборчком на своєму засіданні 29 серпня визначив перелік місцевих рад Донецької та Луганської областей на території, підконтрольній Україні,  де місцеві вибори 25 жовтня не відбудуться.

Про це йдеться у повідомленні ЦВК. 

"Комісія встановила неможливість проведення відповідно до  положень закону "Про місцеві вибори" чергових виборів депутатів  районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року до 91 місцевої ради Донецької області та 31 місцевої ради Луганської області", - йдеться у повідомленні ЦВК.

Зазначається також, що ЦВК розглянула подання Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій з переліками рад цих областей, які перетинають лінію розмежування або розташовані у безпосередній близькості до неї.

"У зв’язку з цим відповідні військово-цивільні адміністрації не в змозі забезпечити належну безпеку громадян України під час проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року на території відповідних рад", - зазначили у ЦВК.

Також Комісія оголосила про початок виборчого процесу чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року з 5 вересня 2015 року.

 
 
 
 
 
 
 

Як відомо, раніше голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука і Донецької ОВЦА Павло Жебрівський просили ЦВК визначити, що місцеві вибори в 47 і 127 рад областей відповідно не можуть пройти 25 жовтня виходячи з міркувань безпеки.

ЦВК  визначила, що місцеві вибори в Україні 25 жовтня не будуть проводитися на окупованій території в 125-ти населених пунктах Донецької області та 146-ти - Луганської.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування