Більшість росіян підтримали б відключення урядом інтернету - опитування

Понеділок, 3 серпня 2015, 02:41

За запровадження цензури в інтернеті виступає майже половина росіян, більшість підтримує повне блокування Мережі у разі виникнення національної загрози або масових протестів і виступає проти публікації негативної інформації про чиновників.

Про це свідчить доповідь, підготовлена ​​на основі дослідження Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД) і Центру вивчення глобальних комунікацій при Анненбергській школі комунікацій університету Пенсільванії (США), пише rbc.ru.

Дані опитування показують: чим менше росіяни користуються інтернетом, тим більше вони бачать у ньому небезпеки. Про позитивний вплив інтернету заявили 76% тих, хто користується інтернетом постійно, і 21% тих, хто ним не користується. Негативний вплив інтернету відзначили 55% тих, хто інтернетом не користується, і лише 15% з тих, хто користується постійно.

Так, 58% опитаних висловилися за допустимість повного відключення інтернету в країні у випадку національної загрози або масових протестів.

Крім того, 73% росіян не вважають за необхідне публікувати в мережі негативну інформацію про держслужбовців. Дані опитування показують, що постійними користувачами інтернету є 42% росіян.

При цьому 53% відзначають позитивний вплив всесвітньої павутини на життя людини, а третина бачить лише недоліки.

"Значне число (42%) росіян вважають, що іноземні держави використовують інтернет проти Росії та її інтересів", - наголошується в доповіді. При цьому впевненість в тому, що інтернет не потребує регулювання, висловили лише 11% респондентів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування