Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк - Демчишину: Куди ви гроші діваєте?

Понеділок, 3 серпня 2015, 15:53

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вимагає від міністра палива та енергетик Володимира Демчишина гарантій, що взимку в Україні не буде віялових відключень електроенергії.

Про він сказав на засіданні енергетичного штабу уряду в понеділок.

"У нас хіба безкоштовно видається електроенергія? Та ні наче.. Громадяни платять, підприємства платять... Куди ви гроші діваєте?", - поцікавився прем'єр.

Яценюк почав вимагати від міністра відповіді, чи гарантує він громадянам країни, що "взимку не будуть виключати електричну енергію і що в хатах буде тепло".

"Так я це гарантую" , - сказав Демчишин, зазначивши "якщо ті кошти, які ми виділили, будуть використані ефективно, якщо ДТЕК не буде саботувати поставки вугілля на станції".

Яценюк поцікавивися, скільки вугілля потрібно ще закупити для забезпечення опалювального сезону.

"Додатково до того об'єму, який ми спалюємо щомісячно на даний момент потрібно ще на склад покласти до 1.5 мільйона тонн", - відповів Демчишин.

Водночас Яценюк зазначив, що згідно зі звітом, який він має, "є два сценарії: перший - поганий (при -5º С) , а другий (при - 20º С) - дуже поганий".

"Відповідно до експертного звіту - люди рахували, які вміють рахувати на калькуляторі - вугілля марки А і Г не вистачає при -5º С 7 мільйонів тонн, при - 20º С - 11 мільйонів тонн", - сказав прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування