Іспанія дозволила дозаправитись російській субмарині, що прямувала в Крим

Неділя, 30 серпня 2015, 04:44

Іспанський уряд звинуватили в провокаційній поведінці, після дозволу російській субмарині, яка прямувала до Криму, дозаправитися паливом в порту Сеута

Про це пише The Independent.

Європейські експерти з безпеки назвали дозаправку російської субмарини в порту Сеута "ще одним прикладом відсутності в Європі рішучості протистояти російській агресії в Україні".

В органах безпеки Великобританії вважають, що підводний човен "Новоросійськ", який пройшов через Ла-Манш на минулому тижні, направляється до російської військово-морської бази на анексованому півострові Крим.

"18 місяців країни НАТО протистоять Росії через її агресію в Україні та анексію Криму. Але раптом один з членів альянсу  пропускає передову російську субмарину в Чорне море", - дивується експерт з безпеки Люк Коффі.

"Новоросійськ" є покращеною версією АПЧ холодної війни, відомої НАТО як "Проект 667". Це одне із найтихіших дизельних суден, у світі також відоме як "чорна діра". 

Порт Сеута - напіванклав Іспанії на середземноморському узбережжі Марокко, розташований просто навпроти британської військово-морської бази Гібралтар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування