Малайзійці вимагають відставки прем’єр-міністра через фінансовий скандал

Неділя, 30 серпня 2015, 06:15

Тисячі Малайзійців вийшли на вулиці Куала-Лумпура, з вимогою відставки прем'єр-міністра Наджиба Разака через фінансовий скандал.

Про це пише The guardian.

Натовпи людей у жовтих футболках руху Bersih (чистий) - коаліції за чисті і чесні вибори, наводнили вулиці в Куала-Лумпурі. Влада заблокувала сайт організаторів і заборонила жовтий наряд і логотип групи в спробі стримати мітинги, які були також проведені і в інших містах Малайзії.

29 серпня відбулася вже четверта демонстрація руху Bersih на знак протесту проти, як вони кажуть, "однго з найбільших багатомільярдних корупційних скандалів в історії Малайзії та найдеспотичніших репресій уряду проти свободи слова".

Демонстранти звинуватили прем‘єра Наджиба Разака у привласненні 700 мільйонів доларів з коштів, що мали б належати урядовій партії.

Все почалося після того, як в місцеві ЗМІ потрапила інформація про те, що на банківський рахунок прем'єр-міністра Наджиба Разака від невідомих спонсорів надійшли $ 700 млн.

Кабінет міністрів пізніше заявив, що ці гроші політична "пожертва" від людей, на Близькому Сході, а прем'єр-міністр відкидає всі звинувачення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування