Журналістам РФ порадили відмовитися від міжнародних стандартів ЗМІ

Середа, 5 серпня 2015, 17:41

Російський телеведучий Ернест Мацкявічюс порадив молодим журналістам у нинішніх умовах "холодної війни" відмовитися від міжнародних журналістських стандартів.

Про це він заявив на ЗМІ-зміні табору "Територія смислів на Клязьмі", повідомляє "Комерсант".

За словами Мацкявічюса, раніше він дотримувався міжнародних еталонів журналістики, але з початком "нової холодної війни" для нього їх більше немає.

"Давайте згадаємо, якою журналістика була в 1942 році, вона давала обидві точки зору, надавала слово і тій, і іншій стороні?" – привів він аналогію.

Мацкявічюс запропонував вважати сучасну журналістику мобілізаційною, яка "дозволяє захищатися в умовах інформаційної війни", а необхідність оборонятися повинна стати головним "професійним рефлексом".

"Давайте спочатку відіб'ємося, а владі на її косяки будемо вказувати потім", – заявив він.

У свою чергу заступник міністра зв'язку і масових комунікацій Росії Олексій Волін заявив, що журналісти у своїй роботі повинні слухатися редакторів та власників ЗМІ.

"І навіть ті, хто їде в Донбас, вони теж їдуть, виконуючи свою роботу, і отримують за це зарплату, тому що теж "працюють на дядю": у кожного ЗМІ є головний редактор і власник, і саме вони визначають редакційну політику, бо це їхній бізнес. А якщо ви не будете дотримуватися дисципліни, то вам ніде буде розміщувати вашу інформацію", – сказав він.

На заході були присутні близько тисячі молодих регіональних журналістів та студентів.

Як відомо, переважна більшість російських ЗМІ, в даний момент є частиною пропагандистської машини, яка обслуговує інтереси Кремля і виправдовує його агресивну політику в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...