Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовився долучити до справи Сенцова-Кольченка експертизу на екстремізм

П'ятниця, 7 серпня 2015, 19:47

Суддя Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону відмовив адвокатам українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка в залученні до справи соціогуманітарного дослідження, яке підтверджує відсутність екстремізму в їхніх діях.

Так, в ході засідання суду адвокат Сенцова Дінзе просив долучити соціогуманітарне дослідження, яке робив фахівець з екстремізму з СПБГУ Дмитро Дубровський.

Фахівцеві були надані матеріали про запобіжний захід Олегу, пояснення друзів і знайомих Сенцова, а також матеріали по Ярошу і "Правому сектору".

За словами Дінзе, фахівець дійшов висновку, що Сенцов - громадський активіст і свідчень його участі в діяльності "Правого сектору" немає.

З аналогічним проханням виступила адвокат Кольченка.

Однак суд оголосив рішення Верховного суду Росії, який за позовом Генпрокуратури визнав українські "Правий Сектор", УПА, УНА-УНСО, "Братство" і "Тризуб" екстремістськими організаціями.

Дослідження суд долучати відмовився.

Більше того, суд виніс чергове попередження всім трьом адвокатам: Дінзе, Сидоркіній і Самохіну - про те, що ними порушується рішення суду РФ - "суд визнає ваші дії незаконними і виносить попередження".

Наступне засідання призначено на понеділок, 11 ранку. Суд на прохання захисту призначив дебати на 19 серпня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування