За події під Радою затримано 18 осіб, ще 13-х відпустили - Шкіряк

Вівторок, 1 вересня 2015, 09:22

За участь у сутичках під Верховною Радою 31 серпня затримано 18 осіб, ще 13-х відпустили, бо інформація щодо їхньої провини поки не підтвердилася.

Про це повідомляє радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у Facebook

"Вчора, правоохоронними органами за підозрою про участь в незаконних, злочинних діях проти держави Україна, було затримано 31 особу. Протягом минулого вечора і ночі слідчі органи МВС проводили всі відповідні процесуальні дії", - написав він у вівторок вранці.

"На цей час, в рамках ст.208 КПК України затримано 18 осіб. З них двоє бійців батальйону МВС "Січ", один з яких підозрюваний у застосуванні бойової гранати РГО проти правоохоронців. Обидва недавно написали рапорти на звільнення за власним бажанням", - заявив Шкіряк.

"Стосовно інших 13 осіб, що були доставлені у Голосіївський та Печерський райвідділи міліції, інформація поки що не підтверджена і їх відпустили", - додав він.

Слідчого-оперативні групи продовжують активно працювати і з'ясовувати всі деталі та обставини "антидержавного злочину" під парламентом, збирають і аналізують матеріали, зазначив радник голови МВС.

"Вбивство бійця Нацгвардії та поранення близько 130 правоохоронців не пройде безкарно. І організатори, і виконавці цього політично-кримінального кривавого свавілля будуть знайдені і покарані. Органи правопорядку діятимуть жорстко і безкомпромісно!", - заявив Шкіряк

Остання інформація щодо вчорашніх подій під Радою. Вчора, правоохоронними органами за підозрою про участь в незаконних,...

Posted by Зорян Шкиряк on Monday, August 31, 2015

Як повідомляє МВС Києва, за подіями 31 серпня розпочато кримінальні провадження за статтями 293 (групове порушення громадського порядку), 294 (масові заворушення), 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу), 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК.

Як відомо, у понеділок під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату.

За останніми данними, у результаті вибуху гранати під парламентом 131 поранений перебуває в лікарнях, 7 із них - "тяжкі".

Один нацгвардієць помер від поранення уламком у серце, ще один правоохоронець, за даними МВС станом на вечір 31 серпня, перебуває у комі.

Серед затриманих є і той, хто кинув гранату. Як з’ясувалося, це був 21-річний боєць добровольчого батальйону спецпризначення "Січ" (складається з членів "ВО "Свобода").

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування