Медіа-бізнес Курченка може стати державним – ЗМІ

Вівторок, 1 вересня 2015, 22:23

Медіа-бізнес Сергія Курченка може стати державним.

Як повідомляє Hubs, екс-олігарх не може знайти 200 млн гривень для погашення боргу перед "Укрексімбанком". Застава за цим кредитом - медіа-бізнес Курченка.

Виплативши майже весь борг державному "Укрексімбанку", компанія екс-олігарха "Ветек медіа інвест" залишилася винна багатомільйонну суму за обслуговування кредиту.

Медіахолдинг, який сперечається з американським Forbes за право випускати однойменний журнал, намагається оскаржити цей борг. Поки з перемінним успіхом.

Компанії Курченка залучали кредит "Укрексімбанку" для купівлі UMH Group. Саме позиченими в держбанку грошима Курченко восени 2013 року розплатився з медіамагнатом Борисом Ложкіним (зараз очолює Адміністрацію Президента). Але отримавши від позичальника майже всю суму кредиту, банк нарахував багатомільйонні борги за його обслуговування та управління.

Як випливає з матеріалів судових справ, компанія екс-олігарха заборгувала держбанку 190 млн гривень і близько $ 80 000. Близько 50 млн гривень із цієї суми - тіло кредиту, інше - комісія і відсотки за управління кредитною лінією.

Ще пару років тому ці цифи були б незначними для молодого олігарха, який за короткий час став власником UMH Group, ФК "Металіст" і Одеського нафтопереробного заводу.

Але після зміни влади в Києві, вимушеної еміграції і потрапляння до списку санкцій країн Європи та США грошей і впливу у Курченка поменшало.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування