Екс-керівник ЦРУ: Настав час надати Україні "Джевеліни"

Субота, 12 вересня 2015, 14:00

Колишній директор ЦРУ (2011-2012) та голова Центрального Командування Збройних сил США (2008-2010) Девід Петреус вважає, що Захід має розглянути питання про надання Україні найновішого оборонного озброєння.

Про це він заявив під час панельної дискусії на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві, повідомляє "Європейська правда".

Відповідаючи на питання про можливість допомоги Україні військовим обладнанням, він заявив, що ситуація потребує саме таких дій.

"Прийшов час для Заходу розглянути можливість надати Україні зброю для захисту, американські "Джевеліни", протитанкові ракетні системи  короткої та середньої дальності", - заявив він.

Відставний генерал підкреслив, що йдеться виключно про озброєння, яке спрямоване на оборонні дії.

"Це (надання сучасного оборонного озброєння) не змінить хід війни, але принципово змінить здатність української армії не допустити того, щоби у України забрали ще якусь частину її землі", - додав Петреус.

Необхідно зазначити, що Девід Петреус наразі не обіймає офіційні посади та не репрезентує думку США. Водночас, представниця Держдепу Вікторія Нуланд, що також брала участь у панелі, уникнула прямої відповіді на запитання про можливе надання зброї Україні.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News