Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час зустрічі "нормандської четвірки" Фабіус поговорив з Лавровим про Сирію

Неділя, 13 вересня 2015, 01:19

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус за лаштунками міністерської зустрічі "нормандської четвірки", окремо обговорив з Лавровим присутність російських військ в Сирії.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Франції, повідомляє Укрінформ.

"Лоран Фабіус зустрівся зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим у Берліні в кулуарах зустрічі "Нормандського формату", присвяченій Україні. Ця зустріч була можливістю для обговорення питань, що становлять спільний інтерес, і особливо, мало місце детальне обговорення сирійської кризи", - йдеться в офіційній заяві французької дипломатії.

Раніше в інтерв’ю французьким ЗМІ Лоран Фабіус заявляв, що хотів би у Берліні особисто почути від міністра Лаврова чи присутні у Сирії російські морські піхотинці. За його словами, у розмові з Лавровим той спростував інформацію про військову присутність Росії в Сирії. Натомість, протилежними даними з французьким міністром поділився Державний секретар США Джон Керрі.

Тому Фабіус вирішив ще раз порушити цю тему за лаштунками міністерської зустрічі "нормандської четвірки". На переконання Парижа, наміри Москви відправити нові війська до Сирії на підтримку режиму Асада Башара ускладнять переговори щодо врегулювання кризи в цій країні у рамках засідання Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Нагадаємо, що у вівторок, 15 вересня, парламент Франції під час засідання має намір обговорити і затвердити рішення президента Франції розпочати розвідувальні польоти над територією Сирії для підготовки повітряних ударів по бойовикам "Ісламської держави".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: