Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі пройшли акції на підтримку біженців

Неділя, 13 вересня 2015, 06:26

Десятки тисяч людей у ​​різних містах Європи взяли участь в акціях на підтримку біженців.

Про це з посиланням на світові ЗМІ пише РБК.

У Лондоні на марш на підтримку біженців прийшло кілька десятків тисяч осіб, пише The Guardian. Люди несли плакати, що засуджують небажання британської влади відкривати кордони для мігрантів. Проходячи по Даунінг-стріт, де проходять засідання уряду і знаходиться резиденція прем'єр-міністра, деякі активісти зупинялися і кричали "Ганьба тобі, Девід Кемерон".

демонстрація на підтримку біженців в Лондоні, Великобританія
Фото: REUTERS

Ще одна акція пройшла в Копенгагені, де, за оцінками поліції, на вулиці вийшло близько 30 тис. осіб, пише Deutsche Welle. Також великі мітинги пройшли в Мадриді, Гельсінкі, Стокгольмі та Лісабоні.

Мітинг підтримки біженців та мігрантів в Копенгагені, Данія
Фото: REUTERS 

У Гамбурзі пройшла мирна демонстрація проти расизму, яка зібрала близько 7,5 тис. осіб.

У той же час на вулиці європейських міст вийшли і противники прийняття біженців. У Варшаві зібралося близько 5 тис. осіб, що скандували антиісламістські гасла.

Радикальні праві приєдналися до маршу проти мігрантів у Польщі Фото: ЕРА

Схожі акції пройшли в Братиславі, де на протест прийшли 1,5 тис. осіб, і в Празі, де мітингувало близько 800 активістів.

 мітинг проти мігрантів у Братиславі. Фото: Getty Images

За оцінками ООН, тільки через Середземне море до Європи в 2015-2016 роках близько 850 тис. біженців. У той же час влада Німеччини прогнозують приплив біженців в поточному році на рівні 800 тис. осіб, пише The Guardian. Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер минулого тижня запропонував в чотири рази збільшити квоти ЄС на розміщення мігрантів, тепер цей показник складе 160 тис. осіб.

Як відомо, тисячі людей, які тікають від конфліктів з країн Близького Сходу, намагаються перетнути Угорщину на шляху до Німеччини і Австрії.

Раніше в ООН попередили, що до кінця наступного тижня до країни прибудуть ще близько 40 тисяч мігрантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Австрія та Німеччина дали згоду впустити до себе тисячі мігрантів, які прибули до Угорщини

Водночас, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що причиною нинішньої масштабної міграційної кризи є провальна політика ЄС у цій сфері.

Ще мільйон людей у ​​Сирії будуть змушені покинути свої будинки до кінця року, якщо війна в країні продовжиться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: