Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нормандська четвірка" найближчим часом проведе зустріч у Парижі

Неділя, 13 вересня 2015, 10:58

У ході зустрічі глав МЗС "Нормандської четвірки" сторони погодилися щодо важливості якнайшвидшого досягнення домовленості про відведення танків, гармат калібром до 100 мм та мінометів калібром до 120 мм за умови посиленого моніторингу з боку СММ ОБСЄ.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України за підсумками зустрічі, що відбулася 12 вересня у Берліні. 

З цією метою вздовж лінії зіткнення мають бути створені постійно діючих пункти місії ОБСЄ. 

"Українська сторона  наголосила на необхідності забезпечення повного і безперешкодного доступу СММ до всієї території ОРДЛО, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону", -  зазначили в МЗС.

"Важливим є дотримання послідовного підходу у відведенні легких, а також ефективне завершення відведення важких озброєнь", - підкреслили у міністерстві.

Українська сторона наголосила на необхідності негайно розпочати обговорення модальностей проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі українського законодавства та загальновизнаних критеріїв ОБСЄ.

Сторони висловилися за продовження конструктивної взаємодії у рамках робочої групи з економічних питань ТКГ, зокрема у частині водозабезпечення, відновлення інфраструктури, здійснення соціальних виплат при одночасному узгодженні питань відновлення сплати податків та комунальних платежів.

Також глава МЗС Павло Клімкін закликав прискорити процес звільнення полонених, включаючи політичних в’язнів, а також забезпечити допуск до них представників Міжнародного комітету Червоного Хреста. 

"Результати зустрічі міністрів закордонних справ ляжуть в основу роботи наступного саміту "Нормандської четвірки", що відбудеться найближчим часом в Парижі", - зазначили в МЗС.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: