Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава ПА ОБСЄ виступив проти санкцій щодо парламентаріїв

Середа, 16 вересня 2015, 06:45

Голова Парламентської Асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва виступив проти санкцій щодо парламентаріїв.

Про це він повідомив журналістам в Улан-Баторі після зустрічі в середу в рамках осінньої сесії ПА ОБСЄ з головою Держдуми Сергієм Наришкіним, який очолює делегацію російських парламентаріїв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я чітко дав зрозуміти, що ПА ОБСЄ робить все можливе для того, щоб створити такі умови, які дозволили б позбутися яких би то не було санкцій та обмежень на участь тих чи інших делегацій в роботі ПА", - зазначив Канерва.

За його словами, у них з Наришкіним відбулася "вельми конструктивна і плідна дискусія".

Як підкреслив Канерва, дуже важливо, щоб делегація РФ могла зробити внесок у роботу ПА ОБСЄ.

Серед тем, які були обговорені, він назвав ситуацію в Україні.

"Нам всім відомо, що у парламентської дипломатії є в розпорядженні методи і переваги, які дозволяють просувати мирне вирішення цієї кризи", - зазначив політик.

У свою чергу Наришкін назвав санкції щодо російських парламентаріїв "проявом політичної безсоромності", передає "Дождь".

"Ми оцінюємо це як неприпустимі дії, як наступ на цінності парламентської демократії і такого не повинно з'являтися, бо це прояв політичної безсоромності та ігнорування відкритого міжнародного діалогу", - заявив він.

Нагадаємо, американська влада раніше видала спікеру Ради Федерації РФ Валентині Матвієнко обмежену візу, яка не дозволила б їй брати участь у всіх заходах сесії Міжпарламентського союзу в Нью-Йорку. Американці пояснили своє рішення тим, що Матвієнко включена до списку санкцій.

У Держдумі назвали образливими для Росії дії США, пов'язані з видачею віз, а делегація російської Ради Федерації у повному складі скасувала свій візит до Нью-Йорка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...