Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стало відомо, з кого вимагав хабара глава Служби зайнятості

П'ятниця, 18 вересня 2015, 14:44

Затриманий глава Держслужби зайнятості Ярослав Кашуба вимагав хабар у двох ІТ-компаній за перемогу на тендері.

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва, пише "Перша інстанція".

З документа стало відомо, що, за версією слідства, Кашуба "використовуючи своє службове становище, дав трьом членам конкурсної комісії незаконну вказівку про визнання переможцями торгів на надання послуг у сфері інформаційних технологій двох компаній: "Інфоком" і "МККУ-мережі".

Слідчі встановили, що напередодні конкурсу між Кашубою і бізнесменами була укладена домовленість про передачу йому за цю "перемогу" від "Інфокому" 320 тисяч гривень, а від "МККУ-мережі" - 250 тисяч гривень.

Гроші через посередників отримала дружина голови Держслужби 11 вересня.

Однак, у документах не пояснюється, чому хабар, у якому звинувачують Кашубу, у підсумку виявився вище – чиновник нібито отримав 622 тисячі гривень.

У суді по обранню запобіжного заходу Кашуба та його захисники просили не застосовувати до нього арешт, посилаючись на сімейне становище підозрюваного, його скрутне матеріальне становище, хвору матір, а також позитивну характеристику за місцем роботи.

Однак, суддя вирішив, що чиновник, який не відсторонений від роботи, має закордонний паспорт з відкритою шенгенською візою, може втекти, і заарештував Кашубу, призначивши заставу в розмірі 1,827 мільйона гривень.

17 вересня Кашубу вже випустили на свободу після внесення потрібної суми.

Компанія "Інфоком" розробляла для Служби зайнятості корпоративну телекомунікаційну мережу.

Компанія "МККУ-мережі" раніше надавала послуги розвитку, модернізації та супроводження пакета прикладних програм інформаційно-аналітичної системи "Кадри Державної служби зайнятості".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування