Настоятель Лаври позловтішався над журналістами і обізвав їх одержимими

П'ятниця, 18 вересня 2015, 16:05

Предстоятель Києво-Печерської лаври владика Павло записав гнівне відеозвернення, в якому обізвав журналістів бездарними і "одержимими дияволом".

Відповідне відео поширили в YouTube.

Владика заявив, що спілкується із журналістами, але не розмовляє із тими, "хто самі загинули в нетрях своїх гріхів", згадавши, зокрема журналістів 1+1 та 2+2.

Павло переконує, що впродовж останніх 20 років було багато журналістів, які "намагались осоромити святішого патріарха Кирила, блаженнійшого покійного митрополита Володимира, тепер Онуфрія".

"Але я для них, як камінь спотикання, бо маю свою думку, ні перед ким ніколи не прогинався", - заявив Павло.

За його словами, "деякі особи вчепились спершу за машини, які начебто мають якесь значення для життя людини – але мають значення лише для пересування".

Він заявив, що порушень правил дорожнього руху у липні, про які нещодавно писали у пресі, "не було і не могло бути".

"Бо я законослухняний громадянин, по-перше. А, по-друге, я ніколи не був водієм і не порушив жодного правила руху", - заявив владика.

"Одна Іридіада (внучка Ірода, через яку відрубали голову Івану Хрестителю – ред.), я не можу її інакше назвати, прибігла спершу і вимагала від мене (сказати), скільки коштує машина, чи мені зручно у ній їздити. Я спершу відповідав, але згодом вирішив, що не варто метати бісер перед свинями. Горе тій матері, яка народила таку нездарну дочку", - заявив Павло.

"На Усікновіння глави Івана Предтечі я йшов у храм, щоб здійснити таїнство хрещення. Вона (журналістка – ред.) підбігла і каже своєму другу, такому ж бездарному і безграмотному, "Знімай, знімай швидше". Це нагадує мені події 2012-го, коли на Успіння одна журналістка увірвалась у моє авто і кілька разів вдарила мене ногами", - поскаржився владика.

"Але Господь показав чудо. Зі слів її друзів, вона двічі була вагітною, але жодного разу не народила. Господь не удостоїв її стати матір’ю", - додав Павло.

Владика закликав усіх помолитись за душу журналістки, яка "одержима дияволом".

"Я знаю, це люди, послані дияволом, для зруйнування церкви і спільноти… Але я їм нагадую, що далі, якщо будуть такі нападки, я зроблю так, щоб моя "недостойна поведінка" віддалась їм сторицею. Ми не зобов'язані відповідати на дурні запитання", - попередив владика.

"Я б хотів запитати, скільки вам, Іуди, платять, коли ви приходите на цю святу землю, щоб опорочити монашество?", - підсумував Павло.

Як відомо, владика Павло (Петро Лебідь) був раніше депутатом Київради від Партії регіонів і має доволі скандальну репутацію., зокрема через конфлікти з журналістами та любов до дорогих авто марки Мерседес.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News