Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін звелів створити у Білорусі авіабазу РФ

Субота, 19 вересня 2015, 13:13

Президент РФ Володимир Путін розпорядився підписати угоду між РФ і Білорусією про створення на території республіки російської авіаційної бази.

Відповідне розпорядження оприлюднено на порталі правової інформації РФ.

"Доручити Міноборони РФ провести за участю МЗС Росії переговори з білоруською стороною і після досягнення домовленості підписати від імені РФ зазначену угоду", - вказано у документі.

Відзначається, що угода буде сприяти "організації спільної охорони кордону союзної держави у повітряному просторі і створенню єдиної регіональної системи протиповітряної оборони Росії та Білорусі".

Угодою встановлюються порядок розміщення, використання та функціонування російської авіаційної бази на території Білорусі, порядок застосування бази у взаємодії з ЗС Білорусі для захисту суверенітету і безпеки двох країн, включаючи протидію збройному нападу з боку міжнародних терористичних формувань, порядок передачі та використання земельних ділянок та іншого майна , а також статус особового складу російської авіаційної бази та членів їх сімей.

Після підписання угода підлягає ратифікації, оскільки зачіпає питання обороноздатності Росії та забезпечення міжнародного миру і безпеки.

ТАСС 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: