В США спростували "заяви" Байдена про "жовту картку Україні через корупцію"

Субота, 19 вересня 2015, 23:55

Спікер віце-президента США Джо Байдена - Стівен Спектор - спростував повідомлення пропагандистських ЗМІ та деяких українських видань, які поширили нібито заяву Байдена про "жовту картку" Україні.  

"Представники віце-президента і адміністрація (президента США) говорили неодноразово про важливість зусиль у боротьбі з корупцією в Україні в рамках економічної і політичної реформи. Президент Порошенко і прем'єр-міністр Яценюк досягли значного прогресу на цьому шляху. Всупереч деяким повідомленнями ЗМІ, коментарі, які приписані віце-президенту щодо "жовтої картки" (для України)  є явно помилковими, не було жодних заяв щодо будь-яких конкретних осіб", - йдеться  у повідомленні речника Байдена.

"Ми продовжуємо працювати з урядом України, щоб підтримати їх економічні та політичні реформи та зміцнити безпеку", -  додав Спектор. 

Раніше пропагандистські російські ЗМІ, як-то "Sputnik", поширили "заяву" Байдена, де він начебто завляє українській владі про "стурбованість масштабами корупції в Україні". У повідомленні йдеться про нібито попередження Байдена президенту Петру Порошенку та прем'єру Арсенію Яценюку: якщо ситуація не зміниться, Сполучені Штати припинять фінансування.

Інформацію поширило і видання "Новое время", на яке послалися "ТСН" та Espresso.TV

Як зазначив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, "всупереч деяким повідомленнями ЗМІ, останні коментарі, приписувані раднику віце-президента щодо  "жовтої картки" є явно помилковими".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування