Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін готує кримський сценарій у Сирії, Молдові і Латвії – ЗМІ США

Понеділок, 21 вересня 2015, 10:56

Дії Росії у Сирії можуть привести до військової окупації західного побережжя країни.

Про це у своїй статті на New York Post пише оглядач Амір Тахірі.

Він нагадав, що Росія багато років підтримувала "сирійського деспота" Башара Асада.

"Але тепер є ознаки, що Росія не просто підтримує Асада. Вона хоче контролювати Сирію", – впевнений автор.

Зокрема оглядач вважає, що причиною надто сміливих вторгнень Путіна є той факт, що ЄС і США ніяк не покарали Росію за війну у Грузії в 2008 році, а Барак Обама навіть оголосив про перезавантаження стосунків з Росією.

"Після успішного тестування у Грузії, путінська турбота була застосована до України, де прозахідний режим говорив про приєднання до Євросоюзу і навіть НАТО. Росія вторглася в Крим, щоб "врятувати" російськомовну більшість від утисків", – нагадав автор, додавши, що, не зустрівши опору, Путін просто анексував Крим і влаштував війну на Донбасі.

Тепер, користуючись вкрай важким положенням сирійського президента, Росія добилася того, чого прагнула – права будівництва двох постійних військово-морських баз на сирійському побережжі, а також здобула контроль над важливим аеропортом.

"Росія постачає нові літальні апарати і ракети класу земля-земля начебто для передачі сирійським військам, але насправді вони знаходяться під прямим російським контролем. Згідно підрахунками в іранських ЗМІ, Росія наразі має близько 20 тисяч "технічних працівників і консультантів" у Сирії.

На думку автора, таким чином Кремль готується до розділу Сирії і окупації її частини.

"Контролюючи нову міні-державу, "безпечну гавань для меншості", Росія зможе наполягати на тому, щоб після повернення до менш-більш нормального життя країна стала вкрай децентралізованою. Саме цього Путін добивався в Грузії і Україні. Сирійське побережжя стане ще одним Кримом і, якщо не буде повністю анексоване, то як мінімум окуповане", – йдеться у статті.

На думку автора, якщо Путіна не зупинити зараз, то його інтереси не зупиняться у Сирії – наступними будуть Молдова і Латвія, де він також захоче "захищати" російськомовну меншість.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...