Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Правому секторі" кажуть, що боєприпаси на місці вибуху в офісі - муляж

Вівторок, 22 вересня 2015, 16:14

В офісі сумського осередку "Правого сектора", де 21 вересня внаслідок вибуху гранати загинув 31-річний член цієї організації Олександр Яковенко, не було боєприпасів.

Про це у вівторок під час прес-конференції в обласному прес-клубі заявив комбат запасного батальйону ДУК ПС Леонід Савченко, повідомляє "Укрінформ".

"Заступник обласного прокурора повідомив, що в нашому штабі були знайдені протитанкова керована ракета, інша зброя і боєприпаси. На підставі чого було зроблено такі висновки? На підставі того, що це були тубуси від протитанкових ракет, від ручних гранатометів РПГ. Також на підлозі була учбова граната Ф-1. Висновок, що це бойові боєприпаси, було зроблено ще до того, як вони були відправлені на експертизу", - зазначив Савченко.

Член "Правого сектора" Віталій Алещенко заявив, що ці муляжі використовувалися для навчання бійців, і небезпеки не становили.

Як відомо, 21 вересня о 5.30 у Сумах в нежитловому приміщенні на першому поверсі багатоквартирного будинку по вулиці Рибалка, 8, в якому розташовано представництво обласного осередку "Правого сектора", стався вибух.

На місці події загинув 31-річний боєць ПС Олександр Яковенко (позивний "Палач"). У той момент у приміщенні знаходилося ще троє людей, але вони не постраждали.

Правоохоронці повідомили, що на місці події виявлено та вилучено осколки гранати, 3 гранати РГД-5 без запалів, окремо 3 запали до них, 1 граната для підствольного гранатомету, система для пуску протитанкових керованих ракет, велика кількість набоїв калібру 5,45.

За попередніми висновками, вибух стався внаслідок необережного поводження з бойовою гранатою РГД-5, хоча слідство розглядає дві версії події: необережне поводження зі зброєю та самогубство.

Слідчо-оперативна група з’ясувала, що загиблий був судимий, зокрема, за вчинення крадіжки та за незаконне зберігання зброї. Напередодні ввечері він разом з трьома колегами приїхав із зони проведення АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування