Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія у Мінську намагається змусити нас говорити з представниками окупованих територій - Марчук

Четвер, 24 вересня 2015, 12:37

Російська сторона у підгрупі з безпеки кілька разів вдавалася до демаршів, щоб примусити Україну вести діалог з представниками бойовиків.

Про це  повідомив представник України у безпековій групі Євген Марчук в інтерв'ю "Українській правді".

"Формат роботи нашої групи тристоронній: Україна, Росія і ОБСЄ, такий як і в Тристоронній контактній групі. Представників окремих районів Донецької і Луганської областей запрошує координатор ОБСЄ, який веде засідання і який може задати їм питання. Ми їм питань не ставимо", - розповів Марчук.

Він підкреслив, що головним опонентом є представник Росії.

"Ми ведемо дискусію з ним. Хоча він інколи заявляє, щоб ми домовлялися саме з цими "представниками". Але вони не є стороною переговорного процесу. Будучи в статусі запрошених, вони не можуть впливати ані на порядок денний засідання, ані на прийняття рішення", - підкреслив Марчук.

"Росія всіляко намагається вивести Україну на прямі переговори з ними і на рівні робочих груп, і на рівні ТКГ, щоб потім заявити усьому світу, що війна на Донбасі – це внутрішній український конфлікт і вона до нього ніяк не причетна", - розповів він.

"Російська сторона, щоб досягти цієї мети, декілька разів вдавалася до демаршів як на рівні ТКГ, так і на рівні робочих груп. Одного разу навіть демонстративно йшла з переговорів безпекової групи. І тільки дякуючи зусиллям голови СММ ОБСЄ в Україні посла Апакана, переговори вдавалося відновити", - зазначив Марчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...