Російського військового посадили на 14 років за агресію проти України

П'ятниця, 25 вересня 2015, 16:43

Російський військовослужбовець, який воював на території України – Володимир Старков позбавлений волі на 14 років.

Про таке рішення Дзержинського районного суду повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці Facebook.

"Символічно! Півгодини назад головуючий судового засідання Дзержинського (!) районного суду Донецької області, за клопотанням державного обвинувача-прокурора Головної військової прокуратури, оголосив вирок майору Збройних Сил Російської Федерації Старкову насамперед (крім інших статей Кримінального Кодексу) за участь у веденні агресивної війни проти України на виконання наказів начальника Генштабу РФ Герасимова", - повідомив Матіос.

Старков

"14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Іменем України! Іменем загиблих українських Героїв! Іменем Надіі Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка! Іменем кримсько-татарського народу! Іменем сліз українських матерів!" – написав Матіос.

Як відомо, Старков був затрианий 26 липня на контрольному пості "Березове" Донецької області. Він був на КАМАЗі, який віз боєприпаси батальйону бойовиків "Оплот"

У машині були двоє чоловіків у військовій формі. Один із них і був кадровим офіцером ЗС РФ майором Старковим, 1978 року народження, уродженецем Хабаровського краю.

Він зізнався, що дійсно є громадянином Росії і що належить до кадрового складу Збройних сил РФ.

Російський офіцер повідомив, що за участь у війні на Донбасі військовим РФ виплачується потрійний оклад.

Старков повідомив СБУ, що під час переїзду він отримав кілька наказів: змінити прізвище та залишити свої військові документи на території РФ.

Він закликав Путіна не відмовлятися від російських військових.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування