Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Григоришин: Я рекомендував призначити заступника міністра енергетики

Вівторок, 29 вересня 2015, 11:34

Оліграх Костянтин Григоришин заперечує причетність до призначення міністра енергетики Володимира Демчишина, хоча замміністр енергетики призначений за його рекомендацією.

Про це Григоришин розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Так Григоришин заявив, що бізнес складно розвивати і через "непрофесіоналізм уряду і влади".

На питання, кого саме він має на увазі, Григоришин відповів: "Так всіх. Кого конкретно там можна назвати професіоналами, не знаю".

При цьому на уточнююче питання про Демчишина, якого з ним пов'язують, Григоришин заявив, що йому незрозуміло, чому так відбувається.

"Я не знаю, чому мене з ним пов'язують", - сказав він, а на уточнююче питання про те, що міністр зустрічається з Григоришиним, олігарх відповів:

"А він тільки зі мною зустрічається? Мені здається, він і з Ахметовим, Коломойським зустрічається, і набагато частіше, ніж зі мною, а з керівником ДТЕК Тимченком взагалі не розлучається, але чомусь людиною Ахметова його не називають. Якщо відповідати на ваше питання, то Демчишин, з моєї точки зору, не найкращий міністр і професіоналізму він додав, але як завжди хочеться кращого", - сказав Григоришин.

"Я в коаліційних домовленостях не брав, але мені здається, що подання подавав Арсеній Петрович все-таки чи ні, за процедурою?" - сказав він.

На питання, чи означає його відповідь, що близьких до нього міністрів в уряді немає, той сказав: "Так. І інтимних стосунків у мене з ними теж немає".

При цьому Григоришин визнав, що рекомендував керівника "Укренерго" Юрія Касича, який раніше працював у його обленерго.

"Так, я рекомендував Касича на цю посаду, бо тоді, якщо ви пам'ятаєте, в енергетиці була складна ситуація. ДТЕК Ахметова шантажував уряд віяловими відключеннями, а диспетчеризацією енергосистеми в "Укренерго" тоді займалася людина Ахметова Ущаповський", - сказав він.

"Я вам скажу більше, я рекомендував тоді ж призначити заступника міністра Светеліка. Це були досвідчені кадри в енергетиці, які вміють реагувати в кризовій ситуації. Я думаю, міністр не пошкодував. Зимовий період енергосистема України пройшла гідно", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування