Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст обійдеться без чужих юристів, а то зі справою Тимошенко була розтрата

Вівторок, 29 вересня 2015, 14:11

Міністерство юстиції вирішило не закуповувати послуги юристів для представлення позиції України за позовами на Росію в Європейському суді з прав людини.

Про це сказав уповноважений Кабінету міністрів у справах ЄСПЛ Борис Бабін в інтерв'ю "Українським новинам".

"Можу Вам гарантувати, що остання міждержавна заява, подана в серпні 2015 року, була написана, акумульована винятково силами Секретаріату уповноваженого (КМУ) через сприяння громадськості, яка надавала інформацію, через допомогу низки державних органів, через позицію уряду, з використанням матеріалів звітів міжурядових структур – але ми при цьому нікого й нічого не закуповували...", - сказав він.

Водночас, Бабін повідомив, що Мін’юст провів службове розслідування за фактом розтрати 8,5 млн гривень державних коштів при закупівлі послуг іноземної юридичної фірми для складання аналітичного дослідження при розгляді в ЄСПЛ справи колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

При цьому Бабін висловив свою особисту позицію, що, можливо, послуги юрфірми, оплачені з держбюджету, врешті-решт так і не були надані.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура підозрює екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича в розтраті 8,5 млн гривень держкоштів при закупівлі послуг іноземної юридичної фірми для складання аналітичного дослідження при розгляді в ЄСПЛ справи Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: