Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На 700 місць у місцевих прокуратурах подано 6 тис. заявок – Сакварелідзе

П'ятниця, 4 вересня 2015, 13:54

На конкурс в місцеві прокуратури, який стартує 5 вересня, подано шість тисяч заявок.

Про це заявив заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

При цьому більше половини претендентів, за його словами, раніше в органах прокуратури не працювали.

"Замість діючих на теперішній час 639 районних міських та міжрайонних прокуратур буде створено 178 місцевих прокуратур. І якраз на посади цих місцевих прокурорів та їх заступників оголошено конкурс", – сказав він.

Кандидати будуть претендувати на 700 посад, а заповнити ці вакансії планується до грудня цього року, чим буде завершено перший етап реформування прокуратури.

Ці люди будуть проходити тестування в кілька етапів, перший з яких – тестування на знання українського законодавства – стартує 5 вересня і відбудеться в п'яти обласних центрах. Другий етап – рівень обласних прокуратур, третій – реформа Генпрокуратури.

"До 16 квітня перша хвиля реформ вже повинна бути завершена. Це зобов'язання перед суспільством", – додав чиновник.

За словами Сакварелідзе, нові співробітники місцевих прокуратур, які пройдуть конкурсний відбір, претендують на більш високу зарплату.

"В майбутньому бюджет прокуратури буде в кілька разів збільшено. Це обов'язковий компонент для того, щоб система працювала справно і були мінімізовані ризики корупції. Ті прокурори, які пройдуть конкурс, будуть отримувати адекватну зарплату – в два, три, чотири рази більше, ніж вони мають сьогодні", – сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування