Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко затвердив запровадження спільного авіапростору України з ЄС

Субота, 5 вересня 2015, 01:13

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив необхідність запровадження спільного авіаційного простору України з Європейським союзом.

Про це повідомляє  прес-служба голови держави.

Зокрема, Кабінет міністрів має невідкладно затвердити план заходів для підготовки до запровадження спільного авіаційного простору України з Євросоюзом і його державами-членами, передбачивши заходи для адаптації законодавства України до законодавства ЄС у сфері авіаційного транспорту.

Голова держави підписав указ, яким увів у дію липневе рішення Ради національної безпеки й оборони про заходи захисту національних інтересів України в галузі авіації, що передбачило такі кроки.

Відповідно до рішення, також передбачається реорганізація Державної авіаційної служби України, оптимізація державного регулювання використання повітряного простору України тощо.

За документом, серед іншого, у двомісячний строк Кабінет міністрів має затвердити плани заходів розвитку цивільної авіації в Україні до 2020 року, зокрема, утворення на базі державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" міжнародного вузлового аеропорту. У плані мають передбачити, такі моменти, як заходи для спрощення процедур проходження прикордонного контролючи для забезпечення розвитку конкуренції у сфері надання послуг авіакомпаніям в аеропортах України.

Іще один із пунктів рішення – що Міністерство оборони спільно з Міністерством інфраструктури мають здійснити комплексні заходи для підвищення рівня безпеки використання повітряного простору України та вдосконалення функціонування об’єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху.

Раніше у п’ятницю, 4 вересня, уряд звільнив голову Державної авіаційної служби Дениса Антонюка. До нього, зокрема, висловлювали претензії в парламентському комітеті з питань транспорту, вважаючи, що він сприяв монополізації ринку авіаперевезень в Україні однією компанією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...