Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники закуплять нові РЛС на російсько-український кордон

Понеділок, 7 вересня 2015, 15:51

Українсько-російський кордон облаштують сучасними радіолокаційними системами, здатними виявити порушника в радіусі 40 кілометрів.

Про це в понеділок на спільному брифінгу розповіли перший заступник голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк і засновник американської компанії-розробника Aerocraft Ігор Пастернак, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"На сьогоднішній день нами опрацьовано, і у нас є мета, що дві станції (радіолокаційні, - ред.) До кінця року нами будуть встановлені і включені в загальну систему освітлення як надводної обстановки, так і повітряної", - сказав Серватюк.

"Ціна питання зараз відпрацьовується. Є закритий проект постанови Кабміну і рішення РНБО з цього приводу вона (ціна, - ред.) до кінця ще не вирішена Дві - до кінця року (планується встановити, - ред.), і протягом наступного року - ще шість ", - сказав Серватюк.

За словами розробника системи Ігоря Пастернака, цей радіолокаційний комплекс здатний "бачити" на відстань 40 км.

"Він унікальний тим, що бачить повітря, бачить землю, дозволяє тримати до 200 цілей, в залежності від розміру, вести їх, визначати їхню поведінку, це нові технології, які дозволяють побачити навіть пластмасовий дрон. Крім того, до цього радару приєднана камера, і в цій камері багато різних сенсорів, які бачать вночі і вдень", - сказав він.

Пастернак також додав, що точно такі ж радіолокаційні системи компанія Aerocraft поставляє в країни НАТО.

Згідно з сайтом компанії, вона спеціалізується на дирижаблях. Крім того, вони виробляють "тактичні вишки", які і використовуються для оповіщення про наближення порушниках.

Засновником компанії є Пастернак, який вивіз її зі Львова в США в 1994 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...