Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці розділилися у ставленні до іноземців у владі - опитування

Середа, 9 вересня 2015, 14:04

Українці розділені в своєму ставленні до призначення на державні посади вихідців з інших країн, передусім Грузії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова.

Однакова кількість опитаних – по 42% – підтримують і не підтримують такі кадрові рішення.

При цьому на Заході та в Центрі переважно підтримують ці призначення (58% і 49%, відповідно, оцінюють їх позитивно),  тоді як на Півдні, Сході та Донбасі переважно не підтримують (там їх схвалюють 33%, 29% і 26%, відповідно).

Українці розділилися у ставленні до іноземців у владі. Для збільшення натисність на зображення 

Ставлення до призначення Михаїла Саакашвілі головою Одеської ОДА трохи краще: схвально його оцінили 44%, несхвально – 38%.

Більшість підтримали призначення Саакашвілі. Для збілешення клікніть на зображення 

Водночас так само виразними є регіональні відмінності: на Заході та в Центрі підтримує таке рішення більшість населення (62% і 53%, відповідно), тоді як на Півдні, Сході та Донбасі – меншість (35%, 30% і 28%, відповідно).

Дослідження провели Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та соціологічна служба Центру Разумкова з 22 по 27 липня 2015 року. Було опитано 2011 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Опитування було здійснено в рамках проекту Громадського соціологічного консорціуму за фінансової підтримки  програми  Європейського Союзу.

Інфографіка фонду "Демініціатив"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: