Кредитори хочуть переглянути умови реструктуризації боргу України - ЗМІ

Середа, 9 вересня 2015, 20:27

Власники українських облігацій, термін погашення яких настає вже в 2015 році, виступили за перегляд умов домовленості про реструктуризацію українського боргу.

Про це пише Bloomberg.

Видання зазначає, що група кредиторів, які давали короткострокові позики Україні вважають угоду невигідною.

Невдоволення викликав порядок розподілу спеціально випущених цінних паперів, які видаються кредиторам в обмін на списання 20% боргу і відстрочку погашення боргу.

Кредитори заявили, що порядок розподілу цінних паперів, ущемляє інтереси власників облігацій, термін погашення яких настає в 2015 році.

"Передбачалося, що всі власники євробондів отримають однакові пакети нових паперів", - наголошується в листі юридичної фірми Shearman & Sterling, яка представляє групу утримувачів облігацій.

"Наші клієнти вважають такий підхід несправедливим, оскільки для облігацій з погашенням в 2015 році відстрочка може скласти більше восьми років, в той час як для бондів, термін погашення яких настає в 2023 році, вона складе півроку", - йдеться в листі.

Нагадаємо, 27 серпня стало відомо, що комітет приватних кредиторів України погодився списати Україні 20% боргу і відстрочити виплатурешти боргу.

Як відомо, у середу Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради пакет законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього боргу країни.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування