Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Віце-прем'єра" Криму в Польщі облили кавою. Він звинувачує Дещицю

Четвер, 1 жовтня 2015, 22:58

Так званий віце-прем'єр Криму Дмитро Полонський звинуватив посла України в Польщі Андрія Дещицю в організації "спецоперації" з обливання кавою.

Як повідомляють "Крим. Реалії", інцидент з розлиттям кави стався в кулуарах конференції ОБСЄ у четвер, 1 жовтня.

Дещиця пояснив, що Полонського облили на знак протесту проти окупації Криму. Учасниками "акції" були українські студенти-кримчани, що приїхали вчитися до Варшави.

Також, за словами посла, протест кримчан був пов'язаний і зі "спробами Дмитра Полонського представлятися владою Криму".

"В цілому, це результат тієї спецоперації, яку Кремль розпочав у лютому 2014 року, ухваливши рішення спочатку про окупацію, а потім про анексію Криму, і це вже наслідки цієї окупації, коли люди не сприймають цю владу, ненавидять цю владу і будуть робити все, щоб повернути Крим Україні", - сказав Дещиця.

Як відомо, в четвер 1 жовтня Полонський заявив, що в кулуарах конференції ОБСЄ його облили кавою, щоб перешкодити виступити в рамках сесії, яку проводить верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Турс.

В організації інциденту Полонський звинуватив посла України в Польщі Андрія Дещицю, назвавши подію "спецоперацією".

Полонський бере участь у нараді ОБСЄ з розгляду виконання зобов'язань, присвячених людського виміру, що проходить у Варшаві.

За його словами, він на черговій робочій нараді ОБСЄ представляє організацію "Російська громада Криму" в якості члена президії.

Посольство України в Польщі назвало приїзд до Варшави Полонського "провокацією Кремля і порушенням норм міжнародного права".

Глава МЗС Польщі Гжегож Схетина повідомив, що кримський міністр проник до Варшави шляхом махінацій з прізвищем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування