Науковий журнал НАНУ опублікував статтю відверто сепаратистського змісту

Неділя, 11 жовтня 2015, 05:28

Науковий академічний журнал Національної академії наук України  "Соціологія: теорія, методи, маркетинг" опублікував матеріал круглого столу в окупованому Луганську, антиукраїнського, пропагандистського змісту.

Про це на свої сторінці у facebook написала оглядач відділу освіти, науки, медицини та екології газети "Дзеркало тижня" Оксана Онищенко.

Йдеться про матеріал такого собі кандидата юридичних наук О. Лопати. У своїй статті, що називається "Луганськ: спекотне літо 2014 року", автор шельмує Революцію гідності та Збройні сили України, звинувачуючи їх у геноциді і використанні заборонених міжнародним правом засобів і методів ведення війни.

Революцію гідності пан Лопата називає державним переворотом і пояснює :"під неї були випущені величезні гроші, а не тільки пряники Нуланд" . "Основними її учасниками були маргінали з усієї країни, яким, власне, втрачати було нічого… Маргінали дуже хотіли забрати майно не лише у "донецьких", а й у "своїх" — "київських", "львівських", "рівненських" тощо".

клікніть для збільшення
 
 

Про військові дії на Сході: "Сьогодні населення Донбасу систематично, у масовому порядку і з особливою жорстокістю знищується ЗС і Нацгвардією України, в тому числі і шляхом застосування заборонених міжнародним правом засобів і методів ведення війни".

При цьому у передмові написано, що стаття дає "стереоскопічний погляд" на проблему.

Цікаво, що у редколегії журналу представники провідних українських вищих навчальних закладів: КНУ ім.Шевченка, ХНУ ім.Каразіна, Києво-Могилянської академії, НПУ ім.Драгоманова тощо.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування