Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ООН готова збільшити свою присутність для стабілізації ситуації на Донбасі

Вівторок, 13 жовтня 2015, 09:51

Організація об’єднаних націй готова збільшити свою присутність в Україні з метою деескалації та стабілізації ситуації на сході держави.

Про це заявив генеральний секретар ООН Бан Кі-мун під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Нью-Йорку 12 жовтня, повідомляє прес-служба МЗС.

Вони обговорили використання наявних і створення нових механізмів залучення ООН до врегулювання ситуації на Донбасі.

Клімкін поінформував генсека ООН про хід переговорів, які відбуваються у рамках нормандського формату, тристоронньої контактної групи, а також про поточний стан виконання мінських домовленостей та підготовки до проведення місцевих виборів у відповідності до міжнародних стандартів.

"Було наголошено на неприпустимості створення проросійськими бойовиками перешкод у роботі Управління з координації гуманітарних питань ООН на території ОРДЛО, що спричинило протягом останніх місяців неможливість доставки та розподілу гуманітарних вантажів ООН та інших міжнародних організацій цивільному населенню", - йдеться у повідомленні. 

Бан Кі-мун запевнив у повній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України та висловив готовність збільшити присутність ООН для стабілізації ситуації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування