США розкритикували Росію за порушення релігійної свободи

Четвер, 15 жовтня 2015, 02:03

Держдеп США у щорічній доповіді "Про релігійну свободу в світі" піддав критиці Росію, зокрема, за дії в Криму.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Після проведеної Росією анексії Криму релігійні меншини, особливо представники Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, мусульман-татар. Вони постраждали від переслідувань, залякування, затримань і побоїв", - йдеться в прес-релізі, поширеному з нагоди публікації доповіді про події 2014 року.

У Держдепі також висловили невдоволення тим, що "деякі релігійні лідери отримали на свою адресу погрози і були змушені тікати в перші дні окупації, а багато католицьких священиків і монашки, а також турецькі імами позбавлені посвідки на проживання і були змушені виїхати".

У доповіді більше 20 сторінок присвячено ситуації зі свободою віросповідання в РФ. У документі, зокрема, описується загальна ситуація у цій сфері та перераховуються випадки за 2014 рік, в яких, на думку США, могли бути порушені релігійні свободи громадян.

У доповіді міститься і критика на адресу бойовиків на сході України.

"У Луганській та Донецькій областях на сході України підтримувані Росією сепаратисти проголосили так звані "ДНР" і "ЛНР". У контрольованих ними районах сепаратисти викрадали, били і погрожували протестантам, католикам, членам Української православної церкви Київського патріархату, а також брали участь в антисемітських актах", - наголошується в прес-релізі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: