Генштаб: якщо бойовики відмовляться відводити зброю, внесемо корективи

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 17:22

У Генеральному штабі Збройних сил спростовують інформацію так званої "ДНР" про нібито факти порушення режиму припинення вогню з боку сил АТО.

Про це сказав у п'ятницю агентству "Інтерфакс-Україна" спікер Генштабу Владислав Селезньов.

"Ця інформація не відповідає дійсно хоча б з тієї простої причини, що єдиним достовірним джерелом такої інформації може бути лише СММ ОБСЄ, оскільки повноваження щодо дотримання сторонами умов Мінського протоколу є лише у міжнародних спостерігачів", - сказав Селезньов.

Він також поінформував, що триває процес відведення озброєнь калібром менше 100 мм від лінії зіткнення сторін в Луганській області.

"Сьогодні ми завершуємо фізичний відвід, завтра на майданчиках, куди озброєння відведено, працюють верифікатори, після чого буде офіційна заява, що відведення озброєнь калібром менше 100 мм в Луганській області завершено", - зазначив він.

Коментуючи заяву бойовиків про намір відстрочити початок відводу озброєнь у Донецькій області з 18 на 21 жовтня, спікер Генштабу сказав:

"18 жовтня ми до такого процесу повинні приступити в Донецькій області, але, як ми вже й заявляли, процес відведення має проводитися синхронно і під контролем з боку СММ ОБСЄ. Якщо та сторона не буде брати участь у процесі, то відповідно, і ми будемо вносити корективи в наші плани".

Раніше представники "ДНР" заявили, що з боку сил АТО мали місце 3 обстріли. Крім того, за їх твердженням, українські військові не відвели важке озброєння від лінії зіткнення сторін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування