Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донеччині затримали інформаторів терористів

Субота, 17 жовтня 2015, 20:46

В Артемівську (Донецька обл.) співробітники спецгрупи ГУМВС України  затримали інформаторів терористів, дані від яких бойовики використовували для коригування артилерійського вогню.

Про це йдеться у повідомленні облуправління МВС.

"Зловмисники - 33-річна жінка та 45-річний чоловік - мешканці Артемівська. За попередньою домовленістю вони збирали дані про пересування українських військових та техніки на території Артемівського району. Інформацію передавали терористам за допомогою мобільних телефонів та соціальних мереж в інтернеті", - зазначили у міліції.

Під час обшуку помешкання жінки оперативники вилучили записи, в яких містилася інформація про пересування особового складу збройних сил України та техніки із зазначенням державних номерів.

Правоохоронці встановили особу бойовика, який безпосередньо отримував зібрані дані.

"Це 42-річний мешканець Артемівська, який зараз знаходиться на окупованій території у м. Донецьку та є учасником збройного бандформування", - заявили в МВС.

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації" Кримінального кодексу України. Їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі. Запобіжний захід – тримання під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: