Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На парламентських виборах у Швейцарії перемагає партія, яка проти мігрантів

Неділя, 18 жовтня 2015, 23:38

За результатами попереднього підрахунку голосів, на парламентських виборах у Швейцарії перемагає правопопулістської Швейцарська народна партія.

Як повідомляє Німецька хвиля з посиланням на dpa, за попереднім підрахунком, ШНП набрала 28% голосів виборців і має отримати додатково 11 місць у парламенті - загалом вона матиме 65 мандатів. У нижній палаті швейцарського парламенту засідають 200 депутатів.

Успіх ШНП значною мірою зумовлений стурбованістю населення через міграційну кризу в Європі: у політичній боротьбі ШПН часто експлуатує тему міграції та виступає за її обмеження, зазначено у повідомленні.

Під час передвиборчої компанії ШНП наголошувала, що хоче обмежити приплив мігрантів у країну, усунути зловживання при наданні статусу біженця та перешкодити "аншлюсу" Швейцарії Євросоюзом.

Соціал-демократи здобули друге місце, отримавши 44 мандати - на два менше, ніж на попередніх виборах. Християнські демократи будуть представлені 23 депутатами.

На три мандати змогла збільшити своє представництво близька до підприємців праволіберальна Вільна демократична партія - до 33.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: