Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Антикорупційного прокурора треба обрати до грудня

Понеділок, 19 жовтня 2015, 22:25

Президент Петро Порошенко заявив, що антикорупційний прокурор в Україні може бути обраний до 1 грудня 2015 року.

Про це він сказав під час засідання Нацради реформ, зазначивши, що найближчим часом мають запрацювати нові органи з боротьби із корупцією – Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне агентство з питань запобігання корупції.

Створення нових структур є рекомендацією Європейської Комісії для запровадження безвізового режиму Європейським Союзом для громадян країни.

Порошенко зауважив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура є ключовим елементом системи протидії корупції у державі, формування якої має відбуватися у прозорий спосіб та користуватися довірою у суспільстві.

"Зараз треба забезпечити, щоб робота спеціалізованої конкурсної комісії проводилася ефективно", – зазначив глава держави, цитує його прес-служба.

"Вважаю, що цілком реальне завдання, щоб ми завершили всі процедури до кінця листопада і на перше грудня мали спеціального антикорупційного прокурора", – сказав президент.

"Це означає, що на перше грудня всі без виключення антикорупційні справи, які знаходяться у впровадженні Генпрокуратури, передаються прозоро створеній структурі, яка буде мати можливість забезпечити неупереджене слідство, а спеціальний антикорупційний прокурор зможе забезпечити нагляд за розслідуванням цих справ", - пояснив він.

Порошенко заявив, що очікує неухильного дотримання графіку проведення конкурсу і категорично не сприймає пропозиції про будь-яке "покращення, посилення і відтермінування" цього процесу.

"Це має відношення до початку функціонування Національного антикорупційного бюро – ми не лише завершили набір перших 70 детективів НАБу, але і відкритий набір на другу чергу. Вони фінансуються за кошти державного бюджету і фактично позбавлені права ефективної та самостійної роботи", – сказав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...